Logo Kinergetic

Pieter Corijn - Sara Waerlop

Praktijk gespecialiseerd in manuele kinesitherapie, sportkinesitherapie, dry needling & personal training

Wat doen we.

Algemene kine

Algemene kine

Wij zorgen voor een optimale revalidatie van zowel postoperatieve (heup, knieprothese, schouderoperatie, …) alsook posttraumatische (verstuikte enkel, na breuk, spierverrekking/scheur, peesontstekingen, … ) patiënten.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

We werken een individueel programma uit waarbij we de atleet telkens opnieuw testen, motiveren en begeleiden tot op het veld. De nadruk hierbij ligt op herstel tot sportniveau en blessurepreventie.  

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een efficiënte behandelingmethode van pijn in het spierweefsel en gaat meestal gepaard met lokale pijn, beperkte beweeglijkheid en lokale drukgevoeligheid van triggerpoints. Deze behandelingsmethode is heel effectief voor zowel acute als chronische klachten.

Manuele therapie

Manuele therapie

Door middel van gerichte specifieke manipulaties en mobilisaties gaan we bewegingsbeperkingen of blokkades structureel herstellen. Als manueel therapeut wordt het gehele lichaam hierbij in rekening gehouden om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Kaakproblematiek (TMJ)

Kaakproblematiek (TMJ)

Kaakklachten (of TMJ of TMD of Orofaciale klachten) zijn klachten in en rondom het kaakgewricht. Vaak zijn deze klachten niet altijd vlot herkenbaar. Vele mensen klagen over oorpijn, tandpijn, aangezichtspijn en hoofdpijn die vaak slecht behandelbaar is of waar er geen oorzaak voor te vinden is.Het ontstaan van de klachten kan zowel sluimerend als plots zijn. Soms na een overbelasting (bv. continu kauwgom knabbelen) en soms na een trauma (een val of slag op de kaak, soms na een uitgebreide tandarts behandeling of een kaakoperatie waarbij de mond sterk gespreid was ).

Perinatale Kinesitherapie

Perinatale Kinesitherapie

Een individuele begeleiding waarbij de moeder enerzijds wordt voorbereid op de bevalling. De bekkenbodemspieren leren kennen, informatie over ademhalingstechnieken, bekkenposities en tips voor het verlichten van de klachten. Anderzijds zal er postnataal gewerkt worden aan bekkenbodemreëducatie, optrainen van de buik-, bil-, en rugspieren, heropbouwen van de algemene conditie en het behandelen van eventuele fysieke klachten.

Loopscreening

Loopscreening

Altijd al vervelende kwaaltjes na het lopen, pijnlijke kuiten, runners knee, frictiesyndroom, spierstijfheid, sluimerende lage rugpijn,...? Een screening gebaseerd op een biomechanische testbatterij waar zwakke schakels bij lopers in beeld gebracht kunnen worden, is hierbij mogelijks een oplossing. Deze screening is zowel voor de beginnende loper als de meer getrainde loper. Een loopscreening neemt ongeveer 1 uur in beslag en kost €70 (inclusief schriftelijk verslag + preventie-schema).

Fietspositionering

Fietspositionering

Een correcte fietspositie op zowel koersfiets als mountainbike is erg belangrijk. Een foutieve positie op de fiets kan verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en/of aanhouden van een heleboel fysieke klachten (rug-, heup-, knie-, nek-,schouderpijn) en kan daardoor de prestatie doen dalen. Een screening aangevuld met de nodige aanpassingen van de fiets kan de problemen verhelpen om zo een aangename en comfortabele fietspositie te bekomen. De fietspositionering duurt 1u-1u30 en kost €100. (inclusief schriftelijk verslag + preventie-schema)

Inspanningstest / lactaattest

Inspanningstest / lactaattest

Door het afnemen van een submaximale inspanningstest met lactaatmeting krijgen we een goed zicht op je huidige conditie. Op basis van deze gegevens kan je met je eigen hartslagzones gericht gaan trainen. Een inspanningstest neemt ongeveer 1u in beslag en kost 100€ (inclusief alle trainingszones + schriftelijk verslag) Aansluitend kan er een heel specifiek trainingsschema worden opgesteld in functie van een vooraf gekozen doel. (+45€)

Wie zijn we.

Pieter Corijn

Ik ben een jonge en dynamische kinesitherapeut, afgestudeerd in 2014 als “Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als specifieke afstudeerrichting Sportkinesitherapie en Manuele Therapie”. Sindsdien ben ik werkzaam in 2 praktijken waarbij de nadruk vooral ligt op sportkinesitherapie, manuele therapie, dry needling. 2015: Oprichting groepspraktijk kine2cure Harelbeke samen met collega. (www.kine2cure.be) 2016: Oprichting privépraktijk te Zulte Ik streef naar een individuele aanpak waarbij elke klacht en elke persoon een unieke benadering krijgt. Door een continue bijscholing en door het volgen van cursussen en seminaries kan ik verder groeien en met een ruim gamma verdere hulp aanbieden.

  Opleidingen en specialisaties:

 • Master in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie, Optie Manuele Therapie en Sportkine (Musculoskeletale Revalidatie) – Universiteit Gent
 • Manuele Therapie – IFMT Gent
 • Mulligan Concept Upper en Lower Quadrant – Mulligan Opleidingen NL
 • Dry Needling (Extremiteiten, Wervelzuil, Masterclass) – Dry Needling Nederland
 • Clinical Topic - Temporomandibulaire dysfuncties - Dry Needling Gent
 • Fietspositionering - Bakala Academy Leuven
 • Running related injuries rehab & prevention - Runningsmart
 • Strength & coordination training - Frans Bosch
 • Personal Trainer (NASM)
 • Orthomoleculair therapeut (i.o.) (natura foundation)
Verder ben ik ook actief bij :

 • Kinesitherapeut KMSK Deinze
 • Kinesitherapeut KBVB, VFV jeugd
Pieter Corijn

Sara Waerlop

In 2015 rondde ik de masteropleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen met als afstudeerrichting "Fysieke Activiteit, Fitheid en Gezondheid" af. Meteen daarna startte ik de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. In 2018 behaalde ik dit masterdiploma met als specialisatie musculoskeletale revalidatie.
Als kinesitherapeut hecht ik veel waarde aan een dynamische en individuele aanpak. Onder andere voor manuele therapie met aandacht voor oefentherapie, dry needling en perinatale begeleiding kan u bij mij terecht.

  Opleidingen en specialisaties:

 • Master in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie, Optie Manuele Therapie en Sportkine (Musculoskeletale Revalidatie) – Universiteit Gent
 • Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, optie Fysieke Activiteit, Fitheid en Gezondheid - Universiteit Gent
 • Postgraduaat Manuele Therapie - Universiteit Gent
 • Dry Needling - Dry Needling Gent
 • Clinical Topic - Temporomandibulaire dysfuncties - Dry Needling Gent
 • Clinical Topic - Pols -& handklachten - Dry Needling Gent
 • Trainer B Volleybal - Vlaamse Trainerschool
 • Trainer A Fitness, Personal Trainer - Vlaamse Trainerschool
 
Sara Waerlop

Praktische informatie.

Een afspraak maken

Een afspraak maken

Elke behandeling is op afspraak en wordt telefonisch of via e-mail gemaakt. De gemaakte afspraak dient zoveel mogelijk gerespecteerd te worden. Indien u een afspraak toch niet kan nakomen, probeer dan telefonisch en zo snel mogelijk te verwittigen. Indien een afspraak niet kan doorgaan en er wordt geen 24u op voorhand verwittigd dan zal de afspraak dusdanig aangerekend worden.

De eerste afspraak

De eerste afspraak

Wat breng ik mee :

 • Voorschrift van de arts
 • Identiteitskaart
 • Klevertje van de mutualiteit
 • (evt medische documenten die voor handen zijn)
De eerste behandeling neemt – afhankelijk van de pathologie - ongeveer 30 min in beslag. In die eerste behandeling wordt ruim tijd gemaakt voor een kinesitherapeutisch onderzoek zodat uw probleem ten gronde kan worden geanalyseerd en zo de meest optimale behandeling kan worden opgestart. Voor de verdere sessies, neemt 1 behandeling telkens 25 a 30 min in beslag, al dan niet aangevuld met de mogelijkheid tot het uitvoeren van individuele oefeningen in de daarvoor voorziene oefenruimte.

Tarieven

Tarieven

Voor de kinesitherapeutische behandelingen werken wij (geconventioneerd) met de gangbare RIZIV nomenclatuur en tarieven, hiervoor kan u de website van het RIZIV raadplegen, en kan u ook zien wat u zal terugbetaald worden door de mutualiteit.

Bikefitting :€ 100
Inspanningstest:€ 100
Bikefitting + inspanningstest :€ 170
Bikefitting + inspanningstest + trainingsschema :€ 210
Loopscreening :€ 70
Loopscreening + inspanningstest :€ 155
Loopscreening + inspanningstest + trainingsschema :€ 190

Wenst u nog meer info, vraag er dan gerust naar.  

Contact.

Maak een afspraak

* Velden verplicht in te vullen

Kinergetic

Limnanderdreef 22a
9870 ZULTE

T 0472 30 03 93
E pieter@kinergetic.be